Ingrediënten

2 varkenshaasjes
4 eetlepels groene pesto
1 tomaat, in dunne plakjes gesneden
100 g mozzarella, in plakjes
4 plakjes Parmaham
2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm, oregano)
Verse basilicumblaadjes voor garnering

Bereiding van de gevulde varkenshaas op italiaanse wijze

Voorbereiding van de varkenshaasjes

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de varkenshaasjes over de lengte in, maar niet helemaal door, zodat je ze kunt openvouwen als een boek.

Bestrooi het vlees met zout en peper.

Vulling aanbrengen

Bestrijk de binnenkant van de varkenshaasjes met groene pesto.

Leg plakjes tomaat, mozzarella en Parmaham op de pesto.

Strooi geroosterde pijnboompitten over de vulling.

Dichtvouwen en bereiden

Vouw de varkenshaasjes dicht en bind ze indien nodig vast met keukentouw om de vulling op zijn plaats te houden.

Bestrijk de buitenkant van de varkenshaasjes met olijfolie en bestrooi met gedroogde Italiaanse kruiden.

Bakken

Verhit een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur.

Bak de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin.

Plaats de koekenpan in de voorverwarmde oven en bak gedurende ongeveer 20-25 minuten, of totdat het varkensvlees gaar is en de kaas gesmolten is.

Serveren

Laat de varkenshaasjes een paar minuten rusten voordat je het keukentouw verwijdert en ze in plakjes snijdt.

Garneer met verse basilicumblaadjes en serveer met je favoriete bijgerechten, zoals geroosterde groenten of aardappelpuree.

Varkenshaas kopen bij MEatenjoy

Ontdek de ossenhaas (ook wel Tournedos) bij Meatenjoy, waar kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan. Ons vlees komt rechtstreeks van de boerderij en wordt met zorg geproduceerd.

Bij Meatenjoy vind je een uitgebreid assortiment in rund-, varken- en gevogeltevlees. Of je nu een speciale maaltijd wilt bereiden of gewoon zin hebt in iets lekkers, wij hebben de perfecte optie voor jou.

Meer op zoek naar een kogelbiefstuk, picanha of juiste een sappige hamburger? Ontdek het nu!