Ingrediënten
2 varkenshaasjes
4 eetlepels groene pesto
1 tomaat, in dunne plakjes gesneden
100 g mozzarella, in plakjes
4 plakjes Parmaham
2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm, oregano)
Verse basilicumblaadjes voor garnering
Bereiding van de gevulde varkenshaas op italiaanse wijze
Voorbereiding van de varkenshaasjes
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de varkenshaasjes over de lengte in, maar niet helemaal door, zodat je ze kunt openvouwen als een boek.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Vulling aanbrengen
Bestrijk de binnenkant van de varkenshaasjes met groene pesto.
Leg plakjes tomaat, mozzarella en Parmaham op de pesto.
Strooi geroosterde pijnboompitten over de vulling.
Dichtvouwen en bereiden
Vouw de varkenshaasjes dicht en bind ze indien nodig vast met keukentouw om de vulling op zijn plaats te houden.
Bestrijk de buitenkant van de varkenshaasjes met olijfolie en bestrooi met gedroogde Italiaanse kruiden.
Bakken
Verhit een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin.
Plaats de koekenpan in de voorverwarmde oven en bak gedurende ongeveer 20-25 minuten, of totdat het varkensvlees gaar is en de kaas gesmolten is.
Serveren
Laat de varkenshaasjes een paar minuten rusten voordat je het keukentouw verwijdert en ze in plakjes snijdt.
Garneer met verse basilicumblaadjes en serveer met je favoriete bijgerechten, zoals geroosterde groenten of aardappelpuree.
Varkenshaas kopen bij MEatenjoy
Ontdek de ossenhaas (ook wel Tournedos) bij Meatenjoy, waar kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan. Ons vlees komt rechtstreeks van de boerderij en wordt met zorg geproduceerd.
Bij Meatenjoy vind je een uitgebreid assortiment in rund-, varken- en gevogeltevlees. Of je nu een speciale maaltijd wilt bereiden of gewoon zin hebt in iets lekkers, wij hebben de perfecte optie voor jou.
Meer op zoek naar een kogelbiefstuk, picanha of juiste een sappige hamburger? Ontdek het nu!
Ontdek de 3 upcoming BBQ steak favorieten!
In 2024 maken drie bijzondere steaks hun entree op de BBQ: Pele Royal, Tri-Tip en Skirt Steak. Deze drie opkomende vleessoorten brengen unieke smaken en
Ontdek de top 5 BBQ vleesfavorieten van Zeeland voor 2024
In Zeeland, waar vers en lokaal vlees van hoge kwaliteit echt wordt gewaardeerd, zijn er een paar BBQ-stukken die iedereen graag op de grill legt.
Trendy Ribeye BBQ-gerechten in 2024
In 2024 blijven veel van de populaire ribeye BBQ-gerechten uit eerdere jaren in trek, maar er zijn ook enkele nieuwe trends en recepten die dit