Beef Wellington

Beef Wellington, een naam die de harten van foodies sneller doet kloppen en een gerecht dat symbool staat voor verfijning en smaak. Dit koninklijke recept heeft door de jaren heen bewezen dat het niet alleen een delicatesse is, maar ook een meesterwerk in de wereld van de gastronomie.

Ingrediënten

  • 1 kg ossenhaas
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 plakjes parmaham
  • 500 g champignons, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels dijonmosterd
  • Bladerdeeg (genoeg om de ossenhaas volledig te bedekken)
  • 1 ei, losgeklopt (voor het glazuren)

Bereiding van de Beef Wellington

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kruid de ossenhaas met zout en peper. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de ossenhaas aan alle kanten kort aan tot hij mooi bruin is. Haal hem uit de pan en laat afkoelen.
  3. Leg een vel plasticfolie op een schoon werkoppervlak en verdeel de plakjes parmaham erover, zodat ze elkaar overlappen. Smeer de mosterd gelijkmatig over de ossenhaas en leg hem op de parmaham. Rol de parmaham strak om de ossenhaas en draai de uiteinden van de folie om de ham zodat het geheel goed vastzit. Laat de ossenhaas in de koelkast rusten terwijl je de champignonvulling voorbereidt.
  4. In dezelfde pan waarin je de ossenhaas hebt gebakken, voeg je de fijngehakte champignons en knoflook toe. Bak op middelhoog vuur tot alle vocht is verdampt en de champignons goudbruin zijn. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de champignonvulling afkoelen.
  5. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak. Leg de afgekoelde champignonvulling in het midden en spreid het gelijkmatig uit.
  6. Plaats de met parmaham omwikkelde ossenhaas op de champignonvulling.
  7. Vouw het bladerdeeg over de ossenhaas en zorg ervoor dat het goed is afgedicht. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei voor een mooie glans.
  8. Plaats de Beef Wellington op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
  9. Haal de Beef Wellington uit de oven en laat hem een paar minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
  10. Snijd de Beef Wellington in plakken en serveer met je favoriete saus, bijvoorbeeld rode wijnsaus.

Ossenhaas kopen bij MEatenjoy

Ontdek de ossenhaas (ook wel Tournedos) bij Meatenjoy, waar kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan. Ons vlees komt rechtstreeks van de boerderij en wordt met zorg geproduceerd.

Bij Meatenjoy vind je een uitgebreid assortiment in rund-, varken- en gevogeltevlees. Of je nu een speciale maaltijd wilt bereiden of gewoon zin hebt in iets lekkers, wij hebben de perfecte optie voor jou.

Meer op zoek naar een kogelbiefstuk, picanha of juiste een sappige hamburger? Ontdek het nu!